Καλαμάτα, ευρωπαϊκή πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Η εκδήλωση της Ελληνικής Δράσης Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ISBN: 978-688-81586-3-4

90 σελίδες 17×24

Αντίδοτο 11/5/2015

Η παράταξή μας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» πραγματοποίησε στις 14 Μαρτίου του 2015 εκδήλωση στην πόλη της Καλαμάτας προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητά της για την υποψηφιότητά της για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται οι εισηγήσεις των ομιλητών που θέτουν σε σωστέ βάσεις τον Πολιτισμό μας.

Από το βιβλίο αυτό παραθέτουμε την εισαγωγή:

«Απουσίαζαν…

Η Ελληνική Δράση για την Καλαμάτα επιδιώκοντας να βοηθήσει την υποψηφιότητα της πόλης στην διεκδίκησή της ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», διοργάνωσε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Ρεξ». 

Όπως ήταν λογικό στην εκδήλωση προσεκλήθησαν να παραστούν μέλη της Δημοτικής Αρχής και της εταιρείας που έχει αναλάβει την προώθηση της υποψηφιότητας και συγκεκριμένα ο κ. Έκτωρ Τσατσούλης όπως και η κυρία Μαρία Καλικούνη.

Παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα αλλά καθαρά πολιτιστικό και στόχευε, (εξ άλλου αυτό ήταν ευκρινέστατο και στην σχετική πρόσκληση που εκτυπώθηκε και μοιράστηκε ημέρες πριν από την εκδήλωση), εν τούτοις παρέστησαν μόνο δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Και αυτό τους τιμά!

Σε επικοινωνία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που είχαμε με την κυρία Μαρία Καλικούνη και με δεδομένη την υπόσχεση εκπροσώπων της εταιρείας ότι θα παραστούν,  μας απάντησε ότι «Όσον αφορά το θέμα της εκδήλωσης, μας τιμά  η στήριξη αυτή αλλά είναι πολιτική του γραφείου μας να αποφεύγουμε να παρευρισκόμαστε σε εκδηλώσεις με πολιτική χροιά».

Εκτιμούμε ότι παρερμηνεύθηκε –ίσως και με αρκετή δόση πολιτικής ιδιοτέλειας- η εκδήλωση που στόχο είχε μόνο το καλό της Καλαμάτας. Ο πολιτισμός δεν μπορεί να χωρίζει τους Έλληνες αλλά να τους ενώνει. Εκτός κι αν παρουσιάζονται ως «πολιτισμός» εκδηλώσεις με ανόητες προσεγγίσεις που στόχο έχουν, όχι την πνευματική άνοδο του ανθρώπου αλλά, τον υποβιβασμό του σε πρωτόγονα ένστικτα…

Ενδεικτικό της λογικής που διέπει την δημοτική αρχή σχετικά με τον πολιτισμό της πόλης, είναι το γεγονός ότι η πρότασή του για συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης, από πλευράς «Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων, περιορίζεται ΜΟΝΟ σε μαρξιστικού τύπου επιλογές παραβλέποντας άλλους σημαντικούς φορείς πολιτισμού με προσφορά στην πόλη και την πατρίδα, μερικοί εκ των οποίων μάλιστα τον έχουν στηρίξει και πολιτικά».

Κοινοποιήση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *