Η ΑΓΓΛΟΦΙΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι το βιβλίο με τις αναμνήσεις του δικηγόρου Παναγιώτη Λιακάκου που προσπαθεί από τις πρώτες ημέρες της κατοχής να οργανώσει την αντίσταση. Το δεύτερο είναι η έκθεση του Λοχαγού Γεωργίου Ταβερναράκη που έρχεται κρυφά από την Μέση Ανατολή για να καταγράψει την αντίσταση στην περιοχή.
Και τα δύο ντοκουμέντα έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την αγγλοφιλία των συντακτών τους. Δύο σημεία, δε, αξίζουν προσοχής: Το πρώτο είναι ότι οι έλληνες εθνικόφρονες δεν έχουν αντίρρηση από την παρουσία των Τούρκων συνοδών των Άγγλων, δηλαδή βλέπουν καλύτερα τους τούρκους από τους έλληνες κομμουνιστές και αυτό δείχνει επίσης και το πώς οι άγγλοι αποικιοκράτες έβλεπαν τους Έλληνες που τους είχαν στην ίδια θέση με τους ασιάτες μουσουλμάνους τούρκους. Αυτό είναι κάτι το οποίο είδαμε μερικά χρόνια αργότερα καθαρά στην Κύπρο με την άγρια και ωμή αντιμετώπιση των ελληνοκυπρίων αγωνιστών της ΕΟΚΑ από τους Άγγλους. Το δεύτερο είναι η αθεράπευτη ξενολατρία των ελλήνων, αφού οι μεν κομμουνιστές δουλικά υπακούουν στις εντολές της Μόσχας και οι δε έλληνες εθνικόφρονες τις εντολές των άγγλων και αυτό αφορά και το σύνολο του ελληνικού λαού που πανηγυρίζει με την παρουσία των Άγγλων.
Είναι η απέναντι όψη της ιστορίας της νοτίου Πελοποννήσου από αυτή των κομμουνιστών, είναι από την πλευρά των ελλήνων αγγλόφιλων.

Αντίδοτο  ISBN: 9786188375840

222 σελίδες 17×24

8/11/2018

Ενδεικτική τιμή 18  ευρώ

Κοινοποιήση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *