‘ΕΥΠΑΘΕΙΣ’ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γράφει ο Γιώργος Δημητρούλιας
Εκδότης «το Αντίδοτο», τ. δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας

Η κατάσταση με τους δήθεν ευπαθείς ρομά (που καταστρατηγούν όλο τον ποινικό κώδικα) έχει φθάσει στο απροχώρητο. Περιοχές ολόκληρες απαξιώνονται και περιουσίες καταστρέφονται. Παρανομούν ανεξέλεγκτα. Από την απλή κλοπή ρεύματος και νερού, μέχρι το ξήλωμα περιφράξεων, μετασχηματιστών και αντλιών. Έφθασαν στο σημείο να ξηλώνουν γραμμές τρένου προκειμένου να τα κονομήσουν πάντοτε εις βάρος των φορολογουμένων πολιτών. Το θράσος τους και η ιδιότυπη ασυλία, της οποίας απολαμβάνουν υποστηριζόμενοι από κάθε λογής «προοδευτικούς» δήθεν ευαίσθητους πολίτες, οδήγησε την κατάσταση στο απροχώρητο. Το εμπόριο ναρκωτικών, το δια των όπλων ξεκαθάρισμα λογαριασμών, οι απαγωγές και η εμπορία παιδιών, οι κλοπές και οι εισβολές στα σπίτια, ειδικά ηλικιωμένων, είναι πια σε καθημερινή βάση.

Στην Μεσσηνία, τα χωριά Αρφαρά, το Πλατύ, το Γαρδίκι, η Θουρία και γενικά όλη η ύπαιθρος του Δήμου Καλαμάτας υποφέρει. Στον Άρι πριν από κάποιο καιρό οι κάτοικοι προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά ή οργανώνει πολιορκίες οικισμών με πενιχρά όμως αποτελέσματα. Άραγε ποιοι είναι αυτοί που δεν την αφήνουν να κάνει την δουλειά της;

Ακόμα και μέσα στην πόλη της Καλαμάτας, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, οι εκεί κάτοικοι διαμαρτύρονται αρκετά χρόνια για την κατάσταση που επικρατεί με τους «ευπαθείς». Πριν από λίγα χρόνια μάζεψαν τριακόσιες υπογραφές και με σχετικό ψήφισμα – καταγγελία – διαμαρτυρία αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν καθημερινά και ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «η καθημερινή μας ζωή στην περιοχή μας έχει γίνει επικίνδυνη και αφόρητη, λόγω της παράνομης εγκατάστασης εντός του πυκνοδομημένου ιστούτου σχεδίου πόλεως αθιγγάνων και έντονης παραβατικής συμπεριφοράς αυτών». Όπως γράφουν καθημερινά διαπράττονται προπηλακισμοί κατοίκων της περιοχής, κλοπές κατοικιών και λεηλασίες δημόσιων χώρων και σχολείων, ρευματοκλοπές από στύλους της ΔΕΗ, παράνομη υδροληψία με κατασπατάληση του νερού, ηχορύπανση από τα μεγάφωνά τους, κατάληψη ιδιωτικών και δημόσιων χώρων και τέλος το χειρότερο έγκλημα από όλα τα παραπάνω είναι ότι δίπλα στο δημοτικό σχολείο και το πολυκλαδικό λύκειο, αλλά και το προαύλιο της Εκκλησίας της περιοχής γίνεται διακίνηση ναρκωτικών.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, αλλά οι πολιτικοί σιωπούν. Είναι γνωστό ότι σε συγκεκριμένες περιοχές πριν από τις δημοτικές εκλογές αρχηγοί της «ευπαθούς» φυλής, παλαιότερα με εκλογικά βιβλιάρια στο χέρι, πλειστηριάζουν δεκάδες ψήφους. Σε κάποια πόλη κοντινή της Καλαμάτας είναι τέτοια η βαρύτητα των ψήφων τους που βγαίνει δήμαρχος αυτός που θα τους δώσει τα περισσότερα χρήματα!

Κοινοποιήση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *